T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GÜRSU - Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TİCARET VE SANAYİ ODASI GÜRSU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ VE TANITIMI

    % 100 Eğitime Destek Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa Valiliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası arasında 03/07/2003 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde tüm inşaat giderleri ve saha tanzim masrafları Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca karşılanan okulumuzun temeli 26 Temmuz 2003 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı ve Kasım 2003'te inşaatı tamamlandı. 2004-2005 eğitim öğretim yılında hizmete giren okulumuzun resmi açılışı 02/01/2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

 

24 derslikten oluşan okulumuzda Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Bilişim Teknolojisi alanlarında eğitim verilmektedir. Dersliklerin yanı sıra Fizik Laboratuarı, Kimya Laboratuarı, BilişimTeknolojisi Laboratuarları, kütüphane, Çok Amaçlı Salon ile çeşitli sportif etkinlikler için düzenlenmiş spor alanları bulunmaktadır.

 

Okul güvenliği bakımından okulumuzun bahçesi çevre duvarı ile güvenlik altına alınmış olması sayesinde gündüz vakitlerinde yabancıların girmesi engellenmiştir. Okulumuzun çevresinde internet kafe, kahvehane vb. yerler yoktur. Okul kapısı araç ve insan giriş çıkışlarının kontrolünü sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Okulumuzun güvenliği demir korkuluk ve kamera sistemiyle sağlanmaktadır.

 

İlk mezunlarını 2006-2007 eğitim öğretim yılında veren okulumuzun Proje çalışmaları, sportif, sosyal ve kültürel müsabakalar bakımından muhtelif dereceleri bulunmaktadır.

 

      2007 yılında Bilişim Teknolojileri Alanında 30 öğrencilik tek sınıf olarak sınavla öğrenci alan Anadolu Teknik Lisesi açılmıştır.

 

      2011 yılında Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanında 30 öğrencilik tek sınıf olarak sınavla öğrenci alan Anadolu Teknik Lisesi açılmıştır.

 

      2013 yılırda Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanında 30 öğrencilik tek sınıf olarak 9. sınıf notlarıyla öğrenci alan Teknik Lise açılmıştır.

 

      Bilişim Teknolojileri Alanımızda Web Tasarım, Teknik Servis ve Veri Tabanı dalları bulunmaktadır.

 

      Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanında Endüstriyel Bakım Onarım, Elektrik Tesisatları ve Pano Monitörlüğü dalları mevcuttur.

Bütün çalışanlarının yoğun emekleri ve değerli velilerimizin katkılarıyla okulumuz misyonuna bağlı ve vizyonu istikametinde emin adımlarla ilerlemekte ve geleceğe güvenle bakmaktadır. 

 06-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.07.2013 - Güncelleme: 06.11.2023 13:02 - Görüntülenme: 2328
  Beğen | 0  kişi beğendi