T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GÜRSU - Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bebka Projemiz - Z Kuşağı Robotik ve Otomasyon Sistemleri ile Endüstri 4.0 Yolculuğuna Çıkıyor

Okulumuz, Endüstriyel Otomasyon ve Elektrik Elektronik Teknolojisi alanlarında kalifiye meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan mesleki ve teknik eğitim kurumudur.   BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) tarafından Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında çıkılan proje teklif çağrısına okulumuzca hazırlanan "Z kuşağı Robotik ve Otomasyon Sistemleri ile Endüstri 4.0 Yolculuğuna Çıkıyor" isimli projesi ile katılım sağlanmış ve yapılan değerlendirme sonucunda projemiz başarılı bulunarak kabul görmüştür. 

Proje kapsamında okulumuza kazandırmayı amaçladığımız iki adet Endüstriyel Kontrol Laboratuvarımızın kurulumu altyapı hazırlığı, ihale ve ekipman alımı neticesinde tamamlanmış ve etkin olarak öğrencilerimizin ve kursiyerlerimizin hizmetine sunulmuştur. Laboratuvarlarımız Endüstri 4.0 Esnek İmalat Sistemi Eğitim Setinden, Endüstriyel Robot ve Montaj İstasyonuna ve Operatör Panelli PLC Eğitim Setine kadar en güncel donanıma sahip eğitim setleri ile donatılmıştır.

Sektörel talepleri göz önüne alarak mesleki eğitim altyapısının geliştirilmesi ile imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik insan kaynağının niteliklerinin geliştirilmesini hedeflediğimiz projemiz kapsamında oluşturduğumuz laboratuvarlarda verilecek uygulamalı eğitimler ile Endüstri 4.0 uyumlu teknolojilerde temel düzey arızaları giderebilen, bakım hizmetlerini yapabilen ve kurulum işlemlerinde çözüm üretebilen nitelikli iş gücünün yetişmesi sağlanacaktır.

Projedeki ortağımız BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (BTSO)'dur. Proje istirakçilerimiz olan ULUDAĞ OSB, KOSAB, BOSAB, YEŞİL ÇEVRE ARITMA TESİSİ, İYON MEKATRONİK ve ALTESA MÜHENDİSLİK firmaları projemize eş finansman desteği sunmuş, ayrıca bulundukları sanayi bölgelerindeki kuruluşlar ile iletişim sağlayarak ekipman seçiminde fayda sağlamışlardır. Proje ortağımıza ve iştirakçilerimize katkıları nedeniyle teşekkürü bir borç biliyoruz.

Proje ekibimizi oluşturan Elektrik Elektronik Alan Şefi Özgür KAÇMAZ, Atölye şeflerimiz Şaban ÜNER ve Faruk SÖNMEZLER 'e proje boyunca gösterdikleri özverili çalışma için teşekkür ediyoruz.

24-10-202115-09-202024-10-202124-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2021 - Güncelleme: 24.10.2021 09:29 - Görüntülenme: 740
  Beğen | 0  kişi beğendi